background img
5 év ago
464 Views

Érdekes és elgondolkodtató

Written by
adoparadicsomok

Érdekes és elgondolkodtató

Magyarország elrablása – Offshore számlákon az államadósság duplája

“A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese – került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el.”

“Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek és nem termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól.”

Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább.

Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.

Ebből számomra az jön le, hogy a kormányváltogatások sora, és ezzel együtt a nézőpontos sora is csak félrevezetés, ugyanazt csinálja a jobb és a bal oldal is. A szocializmusban nem voltak gazdagok, és nem voltak szegények, illetve mégis, de másképpen mint most. Akkoriban csak néhány embernek voltak hozzá eszközeik, hogy a “nagy” dolgokat véghezvigyék, a “nép” ebben nem játszott semmiféle szerepet. Az a felső kör, akik ezt a pénzügyi és politikai mozgásokat végig vitték, (privatizáció, felvásárlások, stb.) – akik a politikai elit részei voltak és akik most is benne vannak, – ők tehetősek felelőssé a fent említett 242 milliárd dollár magántőke kivonásáért az országból! (nem a Józsi Bácsi, aki a ganznál volt esztergályos 30 évig!)

Ez azt jelenti, hogy cserben hagyták az országot, cserben hagyták a népet, és ha még ez nem lenne elég, a végletekig ki is használják a mai napig. Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben.

adoparadicsomok

De nem tették meg! 

Leegyszerűsítve a dolgot, hogy mindenki megértse, ha magyar országon az adók és a kapcsolódó költségek nem ennyire brutálisak, akkor talán megérné helyben befektetni,  ha ez a 242 milliárd dollár itt marad az országban, akkor az államadósság, kifizethető lett volna pár év alatt, és egy megfelelő pénzügyi terv létrehozásával egy stabil állami költségvetésen alapuló megbízható gazdaság jöhetett volna létre! A közgazdászoknak erre millió ellenvetések lenne, hogy miért nem lehet megtenni!

A legborzasztóbb az egészben, hogy ha nem így, akkor úgy de ugyanide jutottunk volna, bármi legyen is a politikai vezetés szlogenje, ugyanis a politikusok, nem politikusok, csak úgy tesznek mintha azok lennének, valójában az illuminati, (vagy nevezd úgy őket, ahogy Te ismered) dróton rángatott bábjai. Nincs szabad akaratuk, nincs önálló életük, és ezzel nem azt akarom elérni hogy sajnáld őket, mert erre nincs szükségük, mert a döntést, hogy beállnak az elnyomók sorába, saját akaratukból hozták meg, bár gyanítom hogy volt benne némi ráhatás is. A nevek csak nevek, ha azt gondolod, hogy annak idején jobb lett volna a másik jelöltre szavazni, akkor el kell hogy keserítselek, mert csak a név más, ugyan annak a tervnek a részei, bár sokan nem is tudják hogy azok.

A döntés joga csupán illúzió hatalmasok és elnyomottak között.

Az alábbi két cikk segít megérteni a valóság működését:
http://huwazzeg.houali.com/igy-uralunk-mindent-mi-vagyunk-az-illuminati/ http://huwazzeg.houali.com/penz-mint-adossag/

 

Article Categories:
Ébresztő · Gazdaság