background img
5 év ago
1516 Views

FGRP rövidített programjai és ami mögötte lehet

Written by
fgrp

FGRP rövidített programjai és ami mögötte lehet

Az Orbán-kormány új ellenzéki pártja feltűnt a semmiből és meg akarja változtatni, a jelenlegi politikai- gazdasági helyzetet. Hajrá! 

Ha komoly szándékaik vannak, akkor nagyon nagy fába vágták a fejszét! De előbb nézzük mivel kell megküzdeniük:

Jelen helyzetben az ország 100%-ban függő helyzetben van a nyugati kapitalista hatalmak kezében, – EU, IMF, Bankok, és az összes Új Világrend által irányító hatalmak. Az országban bármilyen jelentős változás csak akkor lehetséges, ha ezekkel a “hatalmakkal” az ország vezetése minden kapcsolatot megszakít.

 • Az ország adósságának a visszafizetése mindenekelőtt a legfontosabb, de legalábbis annak átütemezése, hiszen a függőségnek a fő oka a pénz, és a pénzen keresztül a hatalom irányítása, ami megakadályoz mindet abban, hogy saját törvényeink szerint élhessünk.
 • Az EU tagság megszüntetése,
 • Az ország aranykészletének visszakövetelése,
 • A pénzkibocsátás jogának vissza kell kerülnie a Nemzeti Bank-hoz,
 • A magyar földterületek visszavásárlása a külföldi érdekeltségektől,
 • A Multi Cégek befolyásának, illetve azok működésének a beszabályozása, végső esetben az országból kiűzése.
 • Végül de nem utolsó sorban a Magyar állam alkotmányának a helyreállítása szükséges!

Az FGRP rövidített 21 pontos programja, csak e feltételek teljesítése után kerülhet megvalósításra, hisz a fentiek nélkül ez csak egy újabb sárdobálós banda lenne a nyakunkon.

Nézzük egy kicsit részletesebben.

Mivel földművelés, illetve a vidékfejlesztés a párt fő profilja, induljunk ki innen. A jelenlegi szabályozás mellett, a termelők nem mint “termelő” vesz részt ebben a játékban, hanem mint rabszolga, a kizsákmányolás alanya, ami nem fejlesztésre szoruló kérdés, hanem alapjaiban kell megváltoztatni.
E kérdés alapja, hogy kié a föld? és a termelő kinek termel? Jelenleg szinte nincs olyan termelő az országban, akinek van földje, hisz az is csak bérlemény. Ha a modern mezőgazdaságot vesszük alapul, akkor a föld mellé szükséges sok egyéb más is, ami termelés alapfeltétele, – épületek, eszközök, gépek, munkaerő, – ezek nélkül nem valósulhat meg a mezőgazdaság.
Ha mindezek rendelkezésre állnak, akkor lehet termelni, de ha nincs, akkor ezeket be kell szerezni, ami nagyságrendileg olyan összeg, ami egy termelőnek nincs a zsebében, de “szerencsére” a “Bank” ezt megfinanszírozza. De ez egy másik pont témája.*
Akik abban a helyzetben vannak, hogy készek a termelésre, azok dolgoznak is, ám a termény, a végtermék egy másik probléma forrása, hiszen azt valahogy el kell juttatni a fogyasztóhoz. Itt lépnek színre a multi cégek, – itt lenne helye a felsorolásnak, de azt nem lehet, mert az reklám lenne, de valójában egy erősen negatív reklám, így pláne nem lehet, – akik megszabják, hogy milyen legyen a “termék” mekkora, milyen színű, milyen ízű, stb, és ha ennek megfelel, akkor adnak érte mondjuk 1 Ft-ot, ami jó esetben a gazdálkodó költségeit fedezi, de sokszor még erre sem elég.

Nos igen, ezért kell a multi cégeket szabályozni, – a szabályozás nem arról kell hogy szóljon, hogy nekik mi hogy jó, hanem arról hogy az országnak mi hogy jó!! – hogy a kiskereskedelmet is hozzá tudjuk segíteni a kereskedelmi láncban a saját szerepük felvállalásában. A multikról sok tanulmány készült már, mind a pénzügyi szempontok figyelembe vételével, és minden esetben az lett a tanulmány eredménye, hogy milyen jó nekünk hogy ők itt vannak. Nos ez is egy hazugság!

Egy mindenkit érintő kérdés.

Ma Magyarországon több a szegénységben élő, mint valaha volt, ennek a fő oka a jelenlegi politikai és gazdasági vezetés. Egy szegényekből álló országot nem lehet talpra állítani, ezért ennek a kérdésnek kell a legtöbb figyelmet szentelni egy esetleges reform bevezetése kapcsán. A szegénység azonnali eltörlésére jelenleg egy lehetséges alternatívát látok, mégpedig az “egyetemes alapjövedelem” azonnali bevezetését. Aki nem tudná miről van szó, itt megtudhatja, hogy miért hogyan működik! Ez egy elég erős alapot képezne mindenfajta gazdasági reform bevezetésére, nem beszélve arról, hogy az alapjövedelem egy ben az adózás, illetve az adók megreformálását is jelenti egyben, ami égetően szükséges lenne az ország szempontjából.

Itt kiemelnék egy érdekes pontot:

14) Oktatás átalakítása: Illemtan és vallásórák tanrendből való kivétele, mivel a vallás egyénileg választható (vallásszabadság jog), az illem szülői felelősség kérdése. Fakultatív rendszerben természetesen továbbra is működtethető igény szerint. Az általános iskola az általános műveltség megszerzésére irányul. A középiskolákban, felsőfokú intézetekben a célirányos oktatást követelnénk. Pl.: szakmunkás képzőben a szakmára irányuló tanórák legyenek csak, ne kelljen újból az általános műveltséghez tartozó tananyagot ismételni.
A tanulók részére ingyenes internet biztosítása az otthonukban, mivel ez a tanulás elengedhetetlen része.

A nagy kérdés, hogy az illemtan vajon kinek nem jó?
Azt vajon miért kéne kivenni, ahelyett hogy erősítenék? 

Az oktatás! Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi értelmetlen, felesleges dolgot kell megtanulni egy embernek ahhoz, hogy a végén kapjon egy diplomát, hogy orvos, építész, vagy akár kormányfő is lehessen. És végtelenül sok dolgot nem tanítanak meg az embernek, amire igazán szüksége lenne, amire mondhatjuk hogy hétköznapi dolgok, de mégis fontos. Amiket kötelezően be kellene tenni az oktatásba, azok a következők:

 • Úszás!
 • KRESZ, közlekedés – nemcsak helyi szinten hanem globális közlekedésre gondolok.
 • Nyelvek!! alapból kell legalább egy nyelvet társalgási szinten megtanulni.
 • A számítógép használat, (és itt nem arra gondolok, hogy a Mikrofosnak kell a betanított munkásokat gyártani)

Maga az oktatás egy kemény dió, hisz az egzakt tudományokat megtanítja, aminek az életben a 99%-át sem használjuk, és meg kell tanulni rengeteg olyan dolgot is, ami színtiszta félrevezetés, mint például a történelem (!) de megérné ha egyszer valaki igazán rászánná az energiákat, a megreformálásra. Továbbá az oktatásnak az alapja is kétséges, az eredményesség szempontjából, Adva van egy tananyag, (bármi) és adva van a megtanulására szánt idő, és aki ennek időnek a végén vizsgát tesz, az kap valamilyen minősítést, annak megfelelően, hogy mennyi tanult meg belőle. (Bízd rá magad egy orvosra, aki éppen csak megfelelt!)

Sokak szerint a műveltséget megszerezni, csak egyféleképpen érdemes, úgy ha az ember megtanulja azt. Ennek a működése, egyszerű, van a tananyag, de nincs hozzá rendelve idő, mindenki a képességeinek megfelelő ütemben tudja megtanulni, van aki 2 hét alatt, és van akinek 2 év kell. Felmerül a kérdé, hogy ki fogja ezt finanszírozni? nos ha hosszú távon nézzük, akkor erre talán nincs is szükség, mert ha az ország tele van olyan emberekkel, akik a saját “tudományuk” “mesterei” akkor ez olyan eredményességet feltételez, ami országosan egy jól működő stabil gazdaságot jelent, így nem lehet gond finanszírozni a kevésbé képeseket. Aki meg csak lustaságból nem tanul a jelen rendszerben, az pedig nem lesz lusta, mert tudja, hogy minél előbb végez, annál hamarabb kerül ki a suliból. El tudsz képzelni egy olyan gazdasági helyzetet, ami csak “tökéletesen képzett” emberekből áll?

Másrészről a megszerzett tudás, nem egyenlő az intelligenciával, bármennyire is állítják egyesek! Képzelj el egy “kőparszt” “vérbunkót” aki átküzdi magát az oktatási rendszeren, és egy képesített, diplomás, közgazdasági szakemberként, egyszercsak politikai pályára áll, és mondjuk indul az elnökválasztáson. Ismerős? Na ugye!

Erre csak egy megoldás létezik, mégpedig az, hogy aki felsőbb iskolákat is el akar végezni, annak legyen ahhoz mérten megfelelő az intelligenciája is, ami garantálja, hogy aki az ország élére akar állni, az legyen teljesen megbízható személy. Erre sokak felháborodnak, hogy nem lehet megkülönböztető korlátokat állítani az emberekkel szemben. Miért ne lehetne? Ha valaki pilóta akar lenni, annak meg kell felelni orvosi szempontból, ami egyfajta megkülönböztetés, pedig rajta csak néhány száz ember élete múlik.

Sőt!! IQ eredményhez kötném még a jogosítvány megszerzését is, a fegyverhasználatot, de még a politikai pályára igyekvőket is. Így az oktatási kérdéssel a párt programjának a jó részét sikerült lefedni, de nézzük mi van még.

Tudományos fejlődés, újítások, fejlesztések!

Ez szintén egy fájó pontja az országnak, hisz a szabadalmi hivatal is az “ellenség” kezében van, hiszen ott semmi lényeges szabadalmi bejegyzést nem lehet végigvinni, mert valahol eltűnik menet közben. Ezt igazolja a rengeteg olyan eset, amikor a találmány el sem jut a hivatalba, illetve ha mégis, akkor azt elutasítják. Ám a legtöbb esetben a pénz, az ami megállít egy új találmányt, hisz annak a benyújtása, és elfogadása, milliós összegekre rúg, és ezt az összeget nincs aki finanszírozza, de ha mégis, akkor menet közben sokszor más név kerül a szabadalmi bejegyzésre. Ha csak az elmúlt 20 év ilyen eseteit fel lehetne becsülni, akkor az országot legalábbis az első 3 között lehetne emlegetni, a gazdasági mutatói alapján. Sajnos ezidáig ezen sem változtatott senki, pedig milliós sorsa függne tőle.

További gyöngyszemek a programból, csak úgy.

A vasárnapi zárva tartásra vonatkozó törvény azonnali eltörlése!
Ez is a Multik átka, hisz nekik kell minden nap, nehogy elveszítsék a bevételül 1/7 részét, a dolgozó meg rá van kényszerülve a plusz 1 napos munkára,, mert a megélhetéshez szükséges!

Az országgyűlési képviselők,- miniszterek,- államtitkárok fizetésének azonnal csökkentése!
Szerintem ha nem lenne a miniszteri szék egy “zsíros állás” jelképe, akkor a politikai életben jelenlévők összetétele, hozzáállása is más lehetne.

A vendéglátó vállalkozásoknál a kötelező ebédidő bevezetése, mert ebben a szakmában ez nem megoldott
Ez egy vicc, ez biztosan valami bratyi kérése volt, hogy legyen a programban.

Kihasználatlan épületek újrahasznosítása, felújítása az építőipar segítségével
Ez egy jó gondolat, bár az Építőipar az egyik legkorruptabb ágazat, ami átszervezést igényel.

Szociális juttatások támogatások felülvizsgálata.
Ez mindenképpen szükséges lépés, ami az alapok átszabásával valósítható csak meg. A nyugdíj, GYES, TB, pótlékok stb.

Egészségügyi dolgozók orvosok, ápolók bérének növelése a jelenlegihez képest, kórházak fejlesztése, emberhez méltó ellátás megteremtése.
Ha csak a bérekről lenne szó, azt megoldja az alapjövedelem és az adóreform, de az “egészségügy” egy iparág, ami a gyógyszergyárak “leányvállalata” ami alapjaiban kell hogy meg legyen változtatva!

Állatvédelem
Ez egy szégyen!! az országban több százezer ember a létminimum alatt él, akiket le sem szarnak parlamentben, de az állatokat védeni kell!! A nyugdíjas ha van kutyája, hogy ne éljen remete módjára, és a csirkelábat megosztja a kutyájával, – ami persze egynek sem elég, nem hogy kettőnek, – az “állatvédők” a kutya jogait hangsúlyozzák, míg a nyugdíjast megbüntetik állatkínzásért!! Hol vannak az “embervédők”?

 Integráció, felzárkóztatás: állami szinten kötelezővé tenni az oktatásban való részvételt illetve a munkára való kötelezés.
A technikai fejlődéssel bolygó-szerte egyre nagyobb méreteket ölt a munkanélküliség, így valótlan állítás ezt így kijelenteni. Ha a fentiek megvalósulnak, akkor a munkanélküliség is meg fog szűnni, de legalábbis más jellegű lesz, egy sokkal alacsonyabb rátával!

Igazságszolgáltatás: A büntetés végrehajtási intézetekben fogvatartottak az ország javára fordítandó közmunkát végezzenek.
Itt ismét a fentiekre hivatkozva, ha azok megvalósulnak, akkor a bűnözés is csak töredéke lesz  a mostaninak, így a meglévő börtönökből is lakótelepeket lehet majd csinálni. Közmunka? azokat büntetném legelőször, aki ezt még nem vezette be az elítéltek számára.

Rendészeti illetve igazságszolgáltatási végrehajtó szervek, hatóságok, hivatalok felülvizsgálata, célorientált átalakítása.
Jól hangzik, de vajon mi a cél?

Az országot, államot magasrendű tisztségviselőket ért bármilyen jellegű vád mihamarabbi kivizsgálása, bizonyítás esetén megfelelő büntetése.
Vége az “orbános” vicceknek, vagy csak más lesz a célszemély?

A stadion építéseket azonnal le kell állítani, az egész sport finanszírozást át kell szervezni, az erre fordítandó összeget máshol kell felhasználni. Pl.: munkahelyek teremtése
A stadion már megint! Talán nem is azzal van a baj. A sport akkor volt valódi sport, amikor a teljesítmény, az elért eredmények voltak a motiváló erők, és nem a pénz. Aki ezt megérti, annak van esélye ujjá építeni, a magyar sportvilágot, ami nem mellesleg, számos új munkahelyet is jelent.

A titkosított dokumentumok azonnali feloldását követeljük és egyben az azonnali elszámoltatásokat kezdeményezzük!
Ez szintén egy jó gondolat, ám felmerül a kérdés, hogy mi a titkos? és mi tudjuk-e hogy ez a titok létezik? Másfelől, ha a kormány titokban tesz meg dolgokat, akkor ez a kormány vajon élvezi-e a nép bizalmát? Talán pont azért titkos, hogy a bizalom megmaradjon? De hisz az már rég elveszett.

Igyekeztem röviden fogalmazni, aztán menet közben világossá vált, hogy ez lehetetlen, de talán érzékelhető a bizonytalanság, a kétkedés, hisz ígéretekből már sokszor és sokfélét hallottunk, és végül egyik sem vált valóra. A kétkedésem alapja az a rendszerváltás volt, amit mindenki nagyon várt, és izgatottan néztünk a jövő elé, mert azt már láttuk, hogy mire képesek azok, akik nem “kommunistapárt” zászlaja alatt élnek.

A váltás végleges és visszavonhatatlan volt, aki távozott vitt mindent ami mozdítható, az új pedig kidobott mindent, ami a régire emlékeztetett, és ez nagy hiba volt, végleges és visszavonhatatlan. Így kezdte az ország az új életet, lenullázva, minden szempontból, és a csiki-csuki azóta is megy, jön az új és mindent kidobál, aztán, jön a másik, akik szintén, és talán mondhatni hogy most még szegényebb az ország, mint akkor volt.

Persze el lettünk kábítva, hogy majd az EU meghozza amire vártunk, de aztán mégsem, mert a kormányok most is mint eddig bármikor titkos dokumentumként kezelik a tényeket, amit nem szabad megtudnunk, mert akkor tudnánk, hogy van lehetőség választani.

Article Categories:
Ébresztő · Gazdaság

Comments to FGRP rövidített programjai és ami mögötte lehet