background img
6 év ago
737 Views

HAARP – Avagy az időjárás befolyásolása

Written by

HAARP – Avagy az időjárás befolyásolása

A HAARP a High Frequency Active Auroral Research Program nemzetközileg ismert rövidítése, magyarul „nagyfrekvenciás aktív ionoszféra-kutató program”-ot jelent.

haarp1

Egy nagyfrekvenciájú (High Frequency) adóberendezésből és antennaegyüttesből áll. Az antennamező derékszögben felállított 180 darab, kereszt alakú dipól-szerkezetből áll. Az adó teljesítménye 3,6 Megawatt.

Másrészt egy komplett tudományos bázisból áll, ami az ionoszféra, valamint az abban mesterségesen keltett változások megfigyelésére szolgál. A megfigyelési eredmények egy részét valós időben lehet követni az interneten. Az aktív ionoszféra kutatások során a generált jeleket az adóberendezésekkel kisugározzák nagyjából függőleges irányban. A jeleket az ionoszféra 100 és 350 km-es magasságban elnyeli, a használt frekvencia függvényében. A nyalábok átmérője kezdetben csupán néhány száz méter, a magas légkörbe érve azonban a nyaláb több tucat kilométer átmérőjűre is szétterjedhet. A hivatalos források szerint ezek teljesítménysűrűségre 3 mikrowatt/cm2.

A HAARP ionoszféra-kutató létesítmény Ionospheric Research Instrument (IRI) a sarkvidéki térség legnagyobb beruházása a magas-légkör vezetőképességének vizsgálatára, mely az alaszkai Gakona közelében az amerikai légierő egy birtokán található. Eredetileg a magas légköri jelenségek kutatására lett kifejlesztve, de a kutatások során több feladatra is alkalmas eszköz a föld mélyén rejlő olaj felkutatására is alkalmas. Az  alaszkai HAARP állomás építése 1993-ban kezdődött, fővállalkozója a BAE Systems Advanced Technologies volt, de a kormány sokkal több lehetőséget látott benne mint azt előre látni vélték és így a teljes rendszer technológiáját megvásárolták, és az Egyesült Államok Haditengerészete (U.S Navy) és Légiereje (U.S. Airforce) az alaszkai székhelyű Fairbanks Egyetemmel karöltve finanszírozza, illetve a DARPA (Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége), működtette.

A HAARP projekt számos összeesküvés-elmélet tárgya. Majdnem minden ilyen összeesküvés-elmélet kiindulópontja, hogy a tevékenység körül nagy a titkolózás, de a fő ok, hogy az eredetileg civil projektet a hadsereg felvásárolta. A tudományos világ egybehangzó állítása szerint ez az eszköz képes a földi időjárás befolyásolására, ezen túlmenően a geológiai hatásait figyelembe véve, képes olyan katasztrófákat okozni, mint a földrengés, és ennek következményei a szökőár.
Más vélemények szerint a HAARP által keltett frekvenciák sugárzása, képes az emberekben is változásokat okozni, és mint ilyen fegyverként is bevethető.
A fentieket figyelembe véve, a működés során kiváltott hatások a környezetre, az eszköz képes lehet, egy egész országot, vagy akár egy kontinens gazdasági és őko struktúráját romba dönteni az időjárás megváltoztatásával, (extrém hideg, vagy meleg, csapadék vagy szárazság) és az emberek befolyásolásával, és ez magyarázat lehet arra hogy miért a katonaság tette rá a kezét, és miért a nagy titkolózás a téma körül.

Íme néhány felvétel, ami egyértelműen nem természeti jelenség, hanem egy mesterséges beavatkozás eredménye: 

maxresdefault 20120105thp0236sandiego maxresdefault (1) maxresdefault (2) maxresdefault (3) maxresdefault (4)

Article Categories:
Ébresztő · Élet · Gazdaság

Comments to HAARP – Avagy az időjárás befolyásolása