background img
5 év ago
964 Views

Hogyan lehetne egy csapásra mindent megváltoztatni?

Written by
Gróf Spanyol Zoltán

Hogyan lehetne egy csapásra mindent megváltoztatni?

Magyarországban és a magyarokban rengeteg potenciál van, képesek lennénk megváltoztatni a dolgok jelenlegi állását, ha ebben nem kötnék meg a kezünket.

Mielőtt tovább olvasol, kérlek nézd meg ezt a riportot.

Talán van aki emlékszik még hogy volt idő, amikor egy egyszerű benzinár emelés egy olyan országos hullámot indított, amire azelőtt soha nem volt példa, de ma már ott tartunk, hogy bármilyen megmozdulás, bármi ellen vagy mellett, simán eredménytelen marad, és nem történik semmi. Ez részben köszönhető annak a fásultságnak beletörődöttségnek, ami az elmúlt évtizedben ránk rakódott.

De még nincs minden veszve!

Manapság a médiákban mást sem hallani, mit a jelenlegi kormány, mutyizós dolgait kiteregető elégedetlenkedéseket. Ennek az oka talán abban van, hogy valóban elégedetlenségre ad okot ha egy ország a fejlődés helyett a hanyatlás lejtőjén megindult lefelé és nem látszik hogy bárhonnan is érkezne segítség. Erre csak 1 megoldás lehet, lecserélni a kormány tagjait olyanokra, akik szakértelmük és rátermettségük alapján méltóak lehetnek e posztok ellátására, függetlenül mindenfajta előnyöktől. Ha ez nem megoldható, akkor az egész kormányt le kell váltani.

Ez lenne az első lépés, ami a sikerhez vezető út eleje, hisz az már mindenki számára világos, hogy a jelenlegi helyzet nem mutat előre.

A kétségbeejtő ebben, az, hogy sokan, – köztük én is – világosan látják, hogy minek nem kéne lennie, és ehelyett mi lenne kívánatos, és gyanítom hogy ezzel a felelős posztot betöltő államigazgatásban részt vevők is tudatában vannak, de ennek ellenére mégsem azt teszik ami a helyes lenne, hanem azt amit a pénztárcájuk kíván.

Ha lenne egy olyan felelős kormányunk, akik nem a politika játszóterének tekintik az országot, hanem kihívásnak, hogy jobbak legyünk mint előtte bármikor. Szóval ha egy időre én lehetnék a kormány, – nincs ebben semmi nagyra vágyás, csak szeretném ha a dolgok rendben lennének körülöttem, – akkor a következőket tenném:

1. Az EU tagságot meg kell szüntetni, és az ország aranykészletét vissza kell szerezni. Erre azért volna szükség, mert az unio szinte minden gazdasági lépést ellenőrzés alatt tart, gyakorlatilag semmit nem lehet tenni a jóváhagyásuk  nélkül, valamint a pénz hiány is jelentős nehézséget okozhat ez ügyben.

2, A bankjegyek kiadását vissza kell adni a Nemzeti Banknak miután az függetlenítve lett a nemzetközi pénzpiac kötöttségei alól.

3. a multi cégeket ki kell tenni, ha lehet szép szóval, ha kell erőszakkal. (ez az első 3 lépés elvileg már függetlenséget eredményezne, leginkább a pénz és a banki befolyásoltság alól.)

4. Minden ágazatot rehabilitálni kell, élen a szociálpolitikával, de az oktatás, egészségügy, mezőgazdaság, és minden más területet is.

5. A Találmányi hivatal felügyeletét egy független szakértőkből álló bizottság irányítása alá helyezném, mindezt állami felügyelettel, de a lényeg, hogy minden valamire való találmányként eddig benyújtott kérelmet felül kell vizsgálni, a szakértők bevonásával, és amire egy pici esély van hogy forradalmasíthat bármilyen területet, azt elfogadottnak kell nyilvánítani.

Ez lenne az a pont ami az országot nagyon rövid idő alatt nagyon magasra tudná emelni. 

Az utóbbi években rengeteg olyan magyar találmány született, ami helyből abortált, a multik a bankok, és egyéb érdekeltségek ellenérdekei miatt. Ezért lenne fontos, hogy az ország független legyen a bankoktól és a multi cégektől, mert ezeknek a keze mindenben benne van.

A magyar találmányok széles skáláját találod meg az interneten, és mindnek közös tulajdonsága, hogy itthon nincs elfogadva, ellenben külföldön milliárdokat keresnek vele. Itt nem csak a bűvös kocka jelent esélyt, hanem például a vízüzemű autók, az egyfázisú áram, ami nem ráz, a napelemes tetőcserép, a vízplazma energia, megújuló energia, geotermikus energia!! ebben nagyon jók vagyunk. és még emellett számos olyan találmány van, ami “csak” hétköznapi használatra szól, de a szabadalmi eljárás költsége és összetettsége miatt, ezt nem képes bárki kezdeményezni.

Egy példát kiemelnék, – és itt megjegyzem, hogy csak ez az egy forradalmi találmány alapjaiban változtatná meg az ország gazdaságát. Gróf Spanyol Zoltán találmánya a víz plazma állapotát mint energia forrást Németországban már elfogadott találmányként bejegyezték, mivel magyar ember találmányáról van érthető hogy szeretné itthon szabadalmaztatni, hisz ennek a lényege, hogy minden fosszilis energiahordozót ki lehet vele váltani, hisz víz van bőségesen az országban. Gondolj bele, mennyivel lehetne olcsóbb így a fűtés, a villamos energia? Arról nem is beszélve, hogy ha a találmányok kezelése állami kézben van, akkor egy tömeggyártáshoz szükséges gyár vagy üzem felépítése és üzemeltetése mennyi új munkahelyet teremthet, és mennyi bevétel származhat egy vízplazma kazán gyártásából és exportjából? A vízplazma alkalmas lehet az autók üzemeltetésére is, így a drága benzin helyett csak vizet kéne tankolni! És ez az a pont ahol az érdekek ütköznek a multik érdekeivel, ezért kell függetlennek lenni.

Egy ilyen gyártóüzem felépítése sem kerülhet sokkal többe, mint egy stadion, és ha már van az országnak néhány ilyen világra szóló szabadalmakat gyártó üzeme, akkor akár minden faluban lehetne egy új stadionunk is.

Ám ha mindez meg is valósul, akkor is marad benne egy tényező, ami már sok embert beteggé tett, az a pénz. Én azt látom, hogy a pénz most még kell, hisz ez a gazdaság mozgató rugója, de ha valaki t ez beteggé tesz, annak már nem elég bármennyi sem, és az ilyen ember már veszélyes az emberekre, de legfőképp a társadalomra.

Ha bármikor bármilyen változás lesz az országban, akkor ez lenne számomra a legideálisabb, hisz ebből kiindulva, akár hónapok alatt egyenesbe lehet hozni az ország szekerét, de hosszú távon mindenképpen kívánatos lenne.

 

 

Article Categories:
Ébresztő · Élet · Gazdaság