background img
5 év ago
997 Views

Menekültáradat népvándorlás

Written by
Menekültáradat

Menekültáradat népvándorlás

Ez a téma bőségesen túl van tárgyalva, bármilyen megoldás nélkül, de ami felmerült bennem, ezzel kapcsolatban, az a “politika” vagyis inkább az a mocsok ami helyette van.

A politikai pártok nagy hanggal állítanak dolgokat, ami megmarad a szó szintjén, hisz érdemben semmi nem történik.

Az egész történet felkavaró, és azt éri el, ami a célja, vagyis teljesen összezavarja az embereket, és itt nem arra célzol, hogy az emberek elmenekülnek egyik helyről mert az életre alkalmatlan, de legalábbis elégtelen, hanem arra, ami a jelenség körül folyik.

Kezdődött azzal, hogy 2015 tavaszán elindult az áradat, és menekültek tömegei lepték el a kontinenst. Az hogy ennek mi van a hátterében és egészen más történet. Maga a jelenség tulajdonképpen 2 táborra osztotta a “népet”, az egyik fele azt mondja hogy segíteni kell az ilyen embereken, a másik fele, meg azt, hogy ki kell irtani a söpredéket. A második alternatíva egyértelműen nem lehetséges, ám a segíteni akarás megakad az egyszerű polgárok szintjén.

Amikor Magyarországon elkezdődött a bevándorlási hullám magasabb fokozata, akkor az állam (tudod ki?) azt mondta hogy kerítést kel a határra építeni, és meg van oldva. Csakhogy ez nem megoldás, ez csak lassította a dolgot.

A helyzet az, hogy az “állam”, akik a rájuk ruházott felelősség és hatalom eszközeivel sem tudták megtalálni a helyes megoldást. Biztos vagyok benne, hogy a probléma kezelésével kapcsolatban számos megkeresést, és még több lehetséges megoldást kínáló tervet kaptak. ám az illetékesek, a legrosszabb megoldást választották, a kerítést.

Valakik már kiszámították, hogy a 120000 ft/m áron felhúzott kerítés árából kb 3 méter magas betonfalat lehetett volna építeni !!

Gondolj bele, ha ezt a 3 méteres kerítést nem egy egyenes vonalban építik fel, hanem mondjuk négyzet struktúrába, úgy hogy néhol még az anyagot is ki lehet spórolni, és ezt a kispórolt anyagot, fel lehetett volna ennek az egésznek a tetejére rakni.
Ha el tudod ezt képzelni, akkor most házakat látsz magad előtt, iszonyú sok házat!! És persze kérdezed, hogy ki lett volna aki ezt felépíti? Hát a sok százezer menekült!

Gondold el, hogy a kerítésre költött pénzből házakat épített volna a kormány, és azt mondja a menekülteknek, hogy adunk nektek munkát, szállást, de egy picit meg kell dolgoznotok érte. Annyi ember, szinte napok alatt felépített volna egy egész lakótelepet !!

Most meg azt kérded, hogy hova? Hát nem a Keletiben!
Itt megjegyezném hogy sehol egyik befogadó ország vezetője, soha nem követte el azt a hatalmas hibát, hogy az akkor még több tízezres tömeget bevitte a városba, annak a közepébe. Ez szerintem egy akkora hiba, ami önmagában megkérdőjelezik a kormány alkalmasságát a feladata ellátására.

Szóval képzeld el azt, hogy jön a sok reménytelen ember, akik végre megoldást találnak a problémájukra, kapnak munkát, szállást, és nyugodt ellenőrzött, és biztonságosnak mondható körülmények között, tudták volna intézni a letelepedést, bagy akár a tovább utazást, és örökké úgy gondoltak volna a magyarokra, mint a megmentőjükre.

Ám ezzel szemben a valóság az, hogy a milliós menekült tömeg szívből gyűlöli a magyarokat, és a tortúrának még nincs vége, hisz mennek tovább.

Igaz hogy nem vagyok politikus, (inkább maradok EMBER), de azt látom, hogy ha nem is mondják ki, de már mindenki tudja hogy ezek is “elkúrták” de a legrosszabb, hogy ezek nem merik bevallani, és inkább úgy tesznek mintha minden rendben lenne, és az események tükrében, azt gondolom, hogy ennek még lesz utóhatása, és nem hiszem hogy örömét leli majd benne bárki.

 

Article Categories:
Ébresztő · Élet · Gazdaság · Hazugságok