background img
6 év ago
488 Views

A pénz mint adósság

Written by

A pénz mint adósság

Az 57 perces angol nyelvű anyag a pénz történetével foglakozik a kezdetektől a mai virtuális pénzekig és ízelítőt ad a bankszakma csúcsának módszereiből.
Két nagy rejtély meghatározó az életünkben: a szerelem és a pénz. Hogy mi is a szerelem, az már sok ember által definiálva lett a történelemben, dalokban, filmeken, a TV-ben. Viszont ez nem mondható el, mikor felmerül a kérdés, hogy mi is valójában a pénz?

A film állítása szerint a pénz – mint olyan – legnagyobb része nem csak a kormányok által, hanem a bankok által készül nap mint nap!
A kérdés valójában az, hogy ha a kormányok és a bankok gyárthatnak pénzt, akkor valójában mennyi pénz is van forgalomban?
Hihetetlen de a film készítői azt állítják, hogy a a forgalomban lévő pénznek 5%-át hozta forgalomba a kormány és a fennmaradó 95% a bankokban lett létrehozva, valahányszor egy újabb kölcsön lett felvéve.

Az egyszerű igazság az – állítják -, hogy amikor egy kölcsön felvétele az aláírással megpecsételődik, a kölcsönt felvevő fél fedezete a hitelre az egyetlen valós érték a tranzakcióban.

Lássuk, hogyan csinálják, hogyan vernek át, hogyan tesznek minket tönkre úgy, hogy mi eközben hálásak vagyunk érte.

a pénz mint adósság

Article Categories:
Ébresztő · FIlmek · Gazdaság