background img
6 év ago
440 Views

Szarul érzed magad? Az jóóóó!

Written by

Szarul érzed magad? Az jóóóó!

Persze neked nem annyira jó ez az állapot, igaz? Tudni akarod hogy kinek és miért jó ez? Találjuk meg a választ.

Ma magyar országon kb 1000000 egymillió embernek nincs munkája, így kvázi megélni sem tud. Akinek volt lehetősége rá, kiment “nyugatra” és ott talált munkát, igaz hogy leginkább az azokra a munkahelyekre, amit más nem szívesen vállal el, de hát a magyarnak az sem gond, ha más után kell a szart pucolni ha ezért megfelelő fizetést kap (átlagosan 800-1600€) Aki maradt a határokon belül, annak még ilyen állásra sincs lehetősége.

Hova lettek a munkahelyek? 

A rendszerváltás előtt minden embernek volt munkája, aminek az egyik oka, hogy az elmaradott ország technikailag nem volt olyan helyzetben hogy automatizálja és gépesítse a termelést, és nem volt az a pénzügyi biznisz, ami most a legtöbb pénzt termeli. (kinek?) Akkoriban a működéshez kellettek a gépek, alapanyagok, szerszámok, stb, amit a megfelelő helyeken a gyárak üzemek legyártottak, és amiből volt lehetőség további termékeket legyártani, amit aztán el lehetett adni az egész világon, ami nem kis bevételt jelentett az országnak. (vagy nem?) Ilyen világhírű gyáraink voltak, mint az IKARUS, GANZ-MAVAG, CSEPEL MŰVEK, RÁBA, volt acélipar, üveggyártás, mezőgazdaság, és több kisebb-nagyobb állami cég, amik a munkaerőpiacot működésben tartották, így lehetőség volt mindenki számára munkát adni.

Egy másik nézőpont szerint a szocialista berendezkedés büszkesége, hogy nálunk nincs munkanélküliség, mert ha valaki munkát keresett, esetleg a már meglévő helyett szeretett volna másikat, akkor biztosan volt valaki, aki “bejuttatta valahova”.

A munkaerőpiac átalakulása.

A rendszerváltás során a fent említett cégeket a “kormány emberei” egyszerűen elkótyavetyélték, így a több százezer munkahely egy csapásra megszűnt, ugyanez a helyzet a mezőgazdasággal is.

A technológia fejlődés következményeként előkerültek az addig sosem látott kapitalista eszközök, a bankrendszerek pénzügyi működése, a gépesített termelés, a multinacionális cégek, az adózás bevezetése, így a magyar polgáros élete gyökeresen megváltozott, a legtöbben azt sem tudták hogy mi történik, csak kapkodták a fejüket az emberek.

A legnagyobb változást talán az hozta, hogy a kapitalista gazdasági modell integrálódott az magyar gazdaságba, ami gyökeresen megváltoztatott mindent. Ezt a gazdasági modellt a pénz irányítja, minden e körül forog. Ahhoz hogy a gazdaság működjön, pénz kell, de mivel abból mindig kevés van, kézenfekvő hogy kérni kell attól akinek van. Ez az államadósságot a olyan lefelé pörgő spirálba hajszolja a mai napig, amiből elméleti számítások szerint nincs is kivezető út. A másik lehetséges megoldás, behozni az országba olyan cégeket, akiknek van pénze, és technológiája, hogy a gazdasági élet része legyen, a termelés és a munkahelyek vonatkozásában. Ám egy “gazdag” cég megfelelő motiváció hiányában miért telepedne le egy szegény országban, ahol láthatóan nincs meg a feltétele a nyereséges működésnek? Erre a megoldás az adómentesség, ami remek lehetőség a befektetőnek, de vajon az országnak is az? Bejön egy multi cég, felépíti a gyárat, alkalmazza a munkásokat használja az infrastruktúrát, termel, és a végén a készterméket eladja más országoknak, akinek van pénze az adott termékre, szolgáltatásra, teház amit termel, kiviszi az országból, valamint az adókedvezmény miatt még adót sem fizet.

A munkaerő piac is ennek a következményeként változott meg, mert ugyan a multi cégek több ezer munkahelyet teremtettek, de a munkára várók száma ennél jóval több, nem jut mindenkinek munka. A végvezetés a költségeket igyekszik a legalacsonyabb szinten tartani, és a dolgozóknak a legalacsonyabb adható bért, a minimálbér fizetik csak meg, ezzel szemben maximálisan kisajtolnak mindent a dolgozókból, annak ellenére hogy a magyar törvények ezt szabályozzák. Ha a dolgozó nehezményezi, hogy a munkáltató nem tartja be a törvény által szabályozott foglalkoztatási előírásokat, akkor a legegyszerűbb megoldást választják, kidobják a méltatlankodót, mert tudják, hogy a helyére több száz másik jelentkező vár. E tényt a munkavállalók pontosan ismerik, és tudják, hogy ha kirúgják őket, akkor nagy valószínűséggel nem találnak másik állást, így inkább tűrik a kizsákmányolást, és összeszorított fogakkal, tűrnek.

A munkanélküliség másik oka, az ipari és technológiai fejlődés!

Amíg régen 20 ember fejte meg a 100 tehenet minden nap, addig ma 2 ember hajtja be az 1000 tehenet a fejőházba, hogy a számítógép vezérelt automatikus fejőegységek végzik el ugyanazt a munkát. Amíg régen egy esztergályos egy nap alatt elkészített, azt ma egy gép megcsinálja 20 perc alatt. Régen egy cipész, egy pár cipőt 3 nap alatt készített el, ma már egy gépsor óránként több ezer cipő készítésére van hitelesítve. Általánosságban, amit régen az emberek csináltak meg, az ma a gépek sora végzi el, így a kétkezi munkára már nincs is szükség. Ez a folyamat nem fog megváltozni, de ha mégis, akkor csak a nekünk rossz irányba. Ha ma nincs állásod, akkor holnap már kevesebb eséllyel fogsz találni.

Factory2_940px2

A munkaerőpiac változása részben köszönhető a gépeknek, a másik oka a társadalom és a gazdaság átértékelődése, vagyis ma a pénz a fő mozgatórugója a dolgoknak, és ennek megfelelően a köré épült ipar is más mint ami régen volt, illetve nem volt. Ma egy cipőgyár nem a szusztereket keresi, hanem pénzügyi szakembereket, személyzeti vezetőket, marketing szakértőket, vagyis csupa olyan állás, aminek a cipőhöz semmi köze nincs, ennek megfelelően a mai állásajánlatok is főleg a vezető beosztásra irányulnak, főleg marketing és pénzügyi téren, egy cipőgyárban valószínűleg nincs is olyan ember, aki tudja hogyan kell cipőt készíteni.

Nemcsak a gazdaságot, de téged is a pénz mozgat!

Neked is kell a pénz, még ha nem is vagy vele tisztában Te is ennek a pénzügyi gépezetnek a része vagy! Laksz valahol, van rezsid, eszel-iszol, stb, amit valamiből ki “kell” fizetned. Ha van állásod, akkor nem olyan nagy gond, mert amit keresel ha másra nem de erre elég. Ezért is hívják állásnak, mert ha haladni lehetne vele, akkor a neve haladás lenne! Ha nincs állásod, akkor vagy bajban, mert a költségeidet fedezni kell valamiből, persze csak ha nem egy tanyán élsz, ahol mindent meg tudsz termelni magadnak. Ha nincs pénzed, akkor a BANK ad neked kölcsön, és ha majd lesz fizetésed, megadod nekik. Ez jól hangzik, de ha a fentieket figyelembe vesszük, akkor ha ma nincs munkád, holnap még kevésbé számíthatsz rá hogy lesz, és ezt a bank is nagyon jól tudja! Ezért ha a kölcsön felvétele mellett döntesz, akkor a bank fedezetül kéri tőled, mindened, amid csak van, mert tudják, hogy úgysem lesz állásod, és akkor a pénz helyett odaadod nekik a házad. Ekkor neked véged, hivatalosan is hajléktalan leszel, akinek nincs rezsije, tehát nem kell pénz semmire, ám a bank jól járt, és akkor is jól jár, ha visszafizeted a pénzt, mert akkora kamatot fogsz fizetni, ami akár a többszöröse is lehet a felvett összegnek. Így működik minden bank.

196346_10151464650470039_516385675_n

A pénz gazdája a BANK, hazája Amerika!

Igyekszem röviden megfogalmazni!

Vannak olyan emberek, családok, akiknek sok pénze volt/van, kb 300 család kb 7000 ember, nekik sokkal több a pénzük, mint a bolygón élő 6.999.993.000 embernek, beleértve a kormányokat is! Ezek az emberek, bárkinek adnak kölcsön pénzt, ha megfelelő fedezet van rá, csakhogy ez nem kevés, és a kamat is jelentős. Ők azok, akik kölcsönöznek például az USA kormányának amennyit csak akarnak, mert az ország vagyona elég nagy fedezet a pénz visszafizetésére. Elvileg!
Az USA államadóssága jelenleg 17,294 ezer milliárd dollár (a rendelkezésre álló OECD adatok szerint 122,5 százaléka az amerikai GDP-nek), ami a 2001-es értéknek majdnem a háromszorosa. A gazdasági válság kirobbanása óta az adósság ütemesen emelkedik. Ez a folyamat már nagyon régóta tart. A kezdetekben kisebb összegek voltak a kölcsönben, de a kamat olyan magas, hogy képtelenség visszafizetni, így az csak növekszik.

1913-ig  az amerikai nemzeti bank volt a pénz gazdája, de egy jól sikerült megállapodás értelmében a bankjegy kibocsátás átkerült a FED kezébe, (Federal Reserve) ami teljes mértékben magántulajdonban van, vagyis azoké, lett, akik a pénzt kölcsönzik az USA kormányának. A kormánynak azóta nincs pénze, de ha kell valamire, akkor attól kell nekik kérni, akinek van, akire átruházták az állami privilégiumot.

 A PÉNZÜGYI RENDSZERBEN A “PÉNZ = ADÓSSÁG” ÉS AZ “ADÓSSÁG = PÉNZ”!!!…AHOL A PÉNZ VAN, OTT “ADÓSSÁG VAN” AHOL TÖBB “ADÓSSÁG VAN OTT TÖBB PÉNZ VAN”!!! …szóval minden egyes pénz a zsebedben “VALAKINEK A TARTOZÁSA”…ha mindenki vissza tudna fizetni az adósságát egyetlen “CENT” sem lenne forgalomban! Ha nem lenne adósságunk nem lenne pénz sem!
Amíg a FED létezik, az állandó adósság garantált! 

Így lett az, hogy a néhány ember kezében van az a pénz, ami az egész világon elfogadott fizetőeszköz, és így az egész bolygón gyakorlatilag mindent a kezükben tartanak, még a kormányokat is, akik szintén tőlük veszik fel a hiteleiket. Magyarországon is így van ez, a részletek itt!

 Ha most azt gondolod, hogy eddig is tudtad, amiket itt olvastál, akkor igazad van, ám a lényeg, hogy lásd meg a dolgokat összefüggésükben is!

Az egész folyamat hátterében az a néhány ember van, akik ezt működtetik, akik az egész bolygón kezükben tartják a gazdaságot, a kormányokat, a pénzt. Mindent! Ez nem kis feladat, és itt nem a sajnálat mondatja velem, hogy “jaj de rossz nekik hogy ennyi dolguk van”, hanem arról van szó, hogy ez egy gigantikus monopoly játék, amit néhány ember játszik, és mi csak a bábuk vagyunk a táblán. Ebben a játékban ők irányítanak, és nem akarnak veszíteni, és ezért az embereket megtévesztéssel, álomvilágban tartják, elhitetve velük, hogy a döntéseit a sajátjuk, pedig valójában mindenki egy irányítás alatt álló droid. Szarul érzed magad? Az jóóóó!

1016045_10151786252520039_2015793200_n

De a jó hír, (persze nekik nem, csak nekünk) hogy ez az állapot meg fog változni, mert egyre több ember látja hogy mi folyik a háttérben és egyre több ember látja azt is hogy mi lehetne ha nem EZ lenne. milyen lenne az élet a földön ha nem a pénz mozgatná.

Ha további információt szeretnél e témában, akkor néz meg az alábbi filmeket is:

http://huwazzeg.houali.com/az-alapok-vilagot-uralo-elit/

http://huwazzeg.houali.com/a-dollar-osszeomlik/

http://huwazzeg.houali.com/vegjatek-endgame/

Article Categories:
Ébresztő · Élet · Gazdaság